maandag 29 juni 2015

dinsdag dag 15 Rodrigues

Dinsdag, 30 juni 2015, dag 15 op weg van Puteri Harbour naar Rodrigues.
Vannacht viel de wind echt weg, maar de golven blijven, dan gaat de boot erg rollen, dus de motor gestart en 2 uur lang door de nacht gebromd, maar dat is toch ook niks. We kunnen toch niet naar de overkant komen op de motor, dus dan maar een paar uurtjes extra dobberen. Het is bijna volle maan, de zee wort mooi aangelicht en we dobberen onder een paar miljoen sterren. Toch houden we ook onder deze omstandigheden om beurten wacht, wij gaan nooit gezamenlijk slapen. We zijn tenslotte zelf verantwoordelijk voor ons eigen welzijn. Al dagen geen schip gezien, maar prompt vannacht kwam er een grote tanker langs op vrij korte afstand, dat sterkt ons in onze opvattingen. Niet zij moeten oppassen, maar wij! Niemand verwacht in de nacht zo'n kleine zeilboot midden op de Indian Ocean. Ergens om 3 uur kwam er een zuchtje wind en heb ik de zeilen weer gezet en met een knoopje per uur gingen we een kant op, doet er niet toe waarheen, als de zeilen maar niet flapperen. Een uurtje later werd het nog een knoopje meer wind en dan ook nog steeds verder in de goede richting voor ons. En nu zeilen we op ons dooie gemak, liggend op de kuipbanken met een boek, plakje versgebakken brood erbij, over een stralend blauwe oceaan, helderblauwe lucht en golven van 1 meter, die je moeiteloos neemt zolang je maar voortgang hebt. Een puur relaxdagje. De afgelegde afstand over het laatste etmaal is evengoed nog 80 Nm, dus 150 km. Niet slecht al met al. Om 12.00 uur LT is onze positie
12 31.70S 094 38.99E Voorlopig nog een stukje te gaan dus.
Weerman Dennis, dank je wel voor alle info, die aankondiging in de topregel (prima) is een hartatikke goed idee. Nog even ter informatie: golven op de Indian Ocean van 3 tot 4 meter, willen we toch graag weten, vooral de richting. Bij een gemiddelde hoogte zijn er altijd golven die een derde hoger zijn, dat maken we ook vaak mee, omdat ze boven op elkaar kruipen als er sprake is van een kruiszee, dan heb je al een golf van 5,5 -6 meter.
Daar kunnen we niet tegenin, maar ook niet langszij, in het diepe golfdal slaat de wind uit de zeilen en verliest het schip vaart, En we zijn toch maar een klein bootje. Plus als de wind toeneemt kunnen het brekers worden en dat is pas echt onplezierig. Verder is jouw informatie heel duidelijk omschreven, daar kunnen we echt wat mee. Dank je wel.
Zo dit is het weer voor vandaag, ik ga lekker weer buiten liggen. Lieve groeten van osn. Roderick en Yvonne

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten