zaterdag 26 maart 2016

dag 24 SH CV

Deze blog kon dus ineens niet verzonden worden. Onze kleine computer, die een uur geleden nog alles vrolijk doorzond via de SSB radio, beweert nu ineens dat hij geen Comport 3 heeft. Roderick heeft hem al verteld, dat hij hem net nog gebruikt heeft, maar de computer zegt dat hij zich dat niet kan herinneren. Trouwens hij heeft niet eens een Comport 3, zegt hij, vraag maar op Internet. Kortom geen communicatie via deze weg meer.

24 maart 2016, donderdag, dag 24 oversteek van St Helena naar Cabo Verde

Inderdaad hoeven we alleen nog maar te dealen met de golven van opzij, maar daar zijn er wel miljoenen van. Zwaar gereefd varen we zo hoog mogelijk aan de wind en eigenlijk gaat dat best heel prima. De hele namiddag en nacht varen we met maar liefst 5 knopen richting NoordNoordWest. Ja we weeten dat we naar het NoordOosten moeten nu, maar dat is van later orde. De zeilstand naar de wind kun je wel berekenen maar de golven gooien roet in het eten. Nu zijn we een stuk meer noordelijk, we hebben de 13e breedtegraad al bereikt, tja en dat stuk meer westelijk zullen we gewoon moeten inhalen, dat doen we pas op het laatste moment. Nu proberen we zoveel mogelijk op de wind in te spelen. We zijn zeker niet ontevreden nu, gisteren en vannacht zelfs om beurten wat kunnen slapen, je voelt je dan na 2 uur slaap als herboren. We zouden aanvankelijk op de 26e aankomen, maar daar komt waarschijnlijk nog een dagje bij,omdat we te ver van de koerslijn zijn afgekomen. Kan er heus nog wel bij, maak jullie maar niet ongerust, het komt wel goed. We hebben een etmaal gemaakt van maar liefst 120 Nm, tegenwinds! Onze positie is om 12.00 uur 13 00.22N 026 12.68W
Nog even ter herinnering: we zijn onderweg naar Mindelo op het Isla Sao Vincente, de Cabo Verde eilanden liggen als een V op zijn kant, Sao Vincente ligt 2e van links op de bovenste helft. Liefs van ons, dank voor de mailtjes allemaal, dikke kus van Roderick en Yvonne.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten