woensdag 2 maart 2016

dag 1 van Sint Helena naar Cabo Verdes

Het vertrek werd een stuk later dan gepland. Om te beginnen kwam de ferryboat niet opdagen, daar zaten we al een uur op te wachten, tot dat Roderick eindelijk zijn geduld verloor en over de marifoon mopperde of hij nog zou komen. Toen kwam hij dus meteen, maar met de ver ontschuldiging dat hij zijn vrouw naar het hospitaal had gebracht omdat iemand erg ziek was. Nou daar kun je moeilijk iets over zeggen. Maar dan moet je direct in de versnelling voor alle autoriteiten, anders hebben die lunchpauze. Je loopt toch altijd van hot naar her, je bent daar zo weer 2 uur aan kwijt. In het kasteelpark zien we 's middags altijd mensen op bankjes en onder de bomen zitten eten, nu vonden we ook het stalletje waar het vandaan kwam, het rook heerlijk. De kok, bruin getint, glad haar, enorme uitstekende buik, blauwgeblokte koksbroek aan, witte koksbuis en een voorschoot, zo te zien regelrecht weggelopen uit een Disney film, kookt bakt en braad al giechelend en grapjes makend, de heerlijkste dingen. En dan gaat het zo van Hello Love, wil je ook nog een blaadje sla, wat voor sausje zal ik er nu eens voor je opdoen, enz. Resultaat een broodje Portugese Kip om je vingers bij op te eten. Dan gaan we naar het restaurant van Anne's Place om met onze laatste internetminuten het laatste weerbericht op te halen. Hee ze zijn gesloten, we gaan gewoon aan een tafeltje zitten internetten. Komt er even later een geestelijke in habijt naar ons toe om te vertellen, dat haar grootmoeder overleden is. Keurig, maar we zijn een beetje overdonderd. Daar was de vrouw van de ferryman dan ook naar toe natuurlijk. Nu snel de laatste boodschappen halen om ons geld op te maken. Wat een gedoe, die prijzen heb ik niet goed in mijn hoofd. Bepakt en bezakt lopen we weer het hele eind naar de ferryboat, daar vullen we voor de laatste keer een aantal lege jerrycans, om helemaal propvol water te kunnen vertrekken. We zijn zat van het gesleep, het is al 15.00 uur inmiddels. We sjouwen de hele handel aan boord, starten de motor en gooien los. Het is stralend helder, lekker windje, bij het eiland zijn er nog hoge ruwe golven, maar verder op zee, wordt het steeds lekkerder. He, he, dat is genieten! 16.15 uur zijn we opgeruimd en volledig onder zeil. Vanochtend had ik al een grote pan rijst gekookt, nu nog de kip Tikka Masala, en zo zitten we in het zonnetje op een prachtig blauwe oceaan te smullen.


Woensdag,02 maart 2016, middernacht.
Het gaat heerlijk, de sterrenhemel is zo helder dat we zacht bijgelicht worden, even later komt er ook nog een maansikkeltje bij. We zitten gewoon in korte broek en een vestje.Het gaat super. We varen alleen iets te ver noordwaarts, maar we laten het zo tot er daglicht is.
"s ochtends veranderen we de zeilvoering in een melkmeisje, de golven, de wind en de windrichting werken allemaal mee. He, lekker, om 12.00 uur hebben we de eerste 100 Nm op de teller staan. Onze positie is nu:
14 31.49S 006 34.67W Helemaal niet verkeerd dus. Zo willen we nog wel een paar dagen.



Sent from Windows Mail

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten