zondag 18 oktober 2015

dag 4

Vrijdag 16 oktober 2015, we gaan nog steeds prima, alleen is de zee een stuk ruwer geworden, echt handen en voeten vast om niet te vallen.
Nog steeds geen walvissen, alleen 2 keer een spuit in de verte. We willen ze graag zien, maar liefst overdag en niet s nachts. Het is natuurlijk heel gaaf, maar ook een beetje eng. Wij zijn maar zo een klein scheepje en de nachten zijn pikdonker, walvissen slapen aan de oppervlakte, je moet er niet aan denken dat je er tegen een op vaart. We hebben sowieso onze zeilen klein staan voor de nacht, dat houdt het schip wat rustiger en de snelheid beperkt. We houden om de beurt de wacht, altijd buiten, maar nu wederom via het 2 uurs systeem, dat bevalt ons prima. Net als je er zat van wordt of slaperig, zit het er alweer op, we hebben een heerlijk bedje gemaakt met een matras op de grond in de kajuit, daar heb je de minst grote beweging. Een kleine matras rechtop ernaast waar je tegen aan kunt liggen en een grote berg kussens. We houden onze joggingbroek en T shirt aan, en gaan zo direct opvolgend liggen. Lekker even het reddingvest uit, het dikke fleece jack, even de spieren ontspannen, onder het zeilen moet je continue tegenwicht geven om balans te houden. Ook even je ogen dicht, niet alleen om te slapen, maar gewoon even ontspannen, je zit toch in het donker in de wind de hele tijd te turen. Bevalt ons uitstekend zo. Vannacht nog een bijzonder verschijnsel waar kunnen nemen, 3 planeten op rij, Jupiter, Venus en Mars. ( dankzij Mona's sterrenboekje). Net voor de ochtendschemering kun je die zien. Gisteren ze al opgezocht en gevonden, Vandaag waren ze helemaal super te zien, ga ik mijn fototoestel van binnen halen, via het omklikken van 3 safetylijnen, het schip bokt als een gek en overboord vallen willen we niet, dan over het stormschot in de kajuitopening klimmen, voorzichtig de trap af, niet op Roderick stappen, fototoestel gepakt, retour naar boven, doorschuiven over de bank, safetylijnentruc, fototoestel instellen: wolk er voor, nog maar 2 planeten over. Wachten fotocamera in de tas bergen tegen opspattend zout water, nog meer wachten, Ja, toestel tevoorschijn, wolk voor nr 3. Shit, even wachten tot de wolk voorbij is en daar komt het daglicht, geen planeet meer te zien. Maar ik was erbij, oktober 2015, Yes!
Positie zaterdag, 12.00 boordtijd, 08.00 UTC 25 53.619S 049 14.221E. Alles okay, alleen nog steeds geen radiocontact. Jammer.Weer 117 Nm dat brengt het totaal op 487 Nm.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten