zaterdag 11 juli 2015

dag 24 25 26

Eerst nog even donderdag,wat nou ellendig, super zal je bedoelen! Terwijl Roderick probeert een postduif de mailtjes door de strot te duwen, komt er een nieuwsgierige vinvis langszij. Een echte joekel op nog geen 10 meter afstand. Ook altijd weer een beetje eng, hij is net zo groot als ons schip, meter of 12. Maar hij heeft het erg naar zijn zin, zwemt een stukje terug en komt in de volgende golf weer meesurfen, maakt een rondje enz. Hij is erg geinteresseerd in onze aquagen, daar zwemt hij steeds op af, ook heeft hij er een keer in gebeten, want ineens stopte de draaiing van de spoel, de lijn stond strak en sprong daarna weer terug. Dat vind ik altijd wel eng. Daarna zwom hij steeds heen en weer dwars onder de lijn van de sleepgenerator door (ieks) dan weer terug naar de volgende golf en daar kwam hij weer!! En echt vlak bij. Soms op maar 4 meter afstand. Wauw. Foto's maken was een crime, want we zitten nog steeds in die torenhoge golven, dus je bent aangelijnd, het hele hekwerk hangt vol met van alles en nog wat en die walvis is razendsnel. Natuurlijk wil ik ook mijn camera uit de golven houden, dit is al Lumix nr 4, maar volgens mij heb ik 1 goed gelukte foto erbij. Het was echt super! Volgens de boeken een Bryde Vinvis, tikkeltje beige op de rug, wit van onderen, 11-14 meter lang, weegt 12-20 ton, is nieuwsgierig en nadert soms boten en springt rechtstandig uit het water. Hebben we ook gezien, maar liefst 3 sprongen, hlemaal uit het water. Zoooo gaaf!
Verder bleef de zee zo onstuimig, ik hield mijn hart vast voor de nacht, we hebben uit voorzorg een wachtsysteem van 2 uur ingesteld, want je bent met deze omstandigheden zo moe, en verder een bedje op de grond in de kajuit gemaakt, waar we om beurten met kleren aan op kunnen vallen. Uiteindelijk viel het wel mee, de golven waren maar 4 meter ipv 6 meter, je ziet een kinderhand is gauw gevuld.

Vrijdag, 10 juli 2015, dag 25 naar Rodrigues. Vandaag is het onze trouwdag, 46 jaar alweer, dat gaan we op gepaste wijze vieren met droge biskwietjes en apart slapen. Hier hoeven jullie niks achter te zoeken!!! We zijn nog steeds Happy! Vandaag doet de zee wederom zijn best alles over hoop te gooien, inclusief ons bootje. Maar de zon schijnt en we moeten gewoon verder en dat gaan we nog steeds met gezwinde spoed. Weer 143 Nm erbij. Onze positie om 12.00 LT 18 20.51S 072 31.57E Het begint op te schieten. Liefs van het bruidspaar.

Zaterdag, 11 juli 2015, dag 26, Helaas kregen we de mails niet verzonden, dus nu maar meteen een aanvulling. De nacht was goed te doen uiteindelijk, dus we kwamen ook nog een beetje aan onze rust toe. Nu is het hoogwater dus is de zee meteen weer onstuimig, voor het eerst echte regenbuien, helaas waait het daarin zo hard, dat we geen water kunnen opvangen. Dat zou wel prettig zijn, want de tanks zijn al meer dan 2 weken leeg. Nu is ineens de wind weggevallen, maar de onstuimige zeebeweging gebleven, dus de zeilen en de vallen klappen tegen de tuigage, we schommelen als een gek. Laat er maar gauw weer een windje komen. Het is nu 12.00 LT er is inderdaad weer wat wind gekomen, we varen langzaam door, niet helemaal de juiste kant op, maar een mens kan niet alles hebben. We komen met deze koers te zuidelijk aan, maar over 2 dagen gaat de wind wat meer vanuit het zuiden komen en kunnen we een stuk naar het noorden zien te komen. Moet lukken denken we. Ons etmaal geeft weer 132 mijltjes, nog 395 NM te gaan. Dat zullen er nog wel wat meer worden. Positie 18 58.28S 070 24.02E

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten