woensdag 21 augustus 2013

Woensdag 21 augustus Arafura zee

De dag was super, de nacht was super, de Arafura zee heeft een prachtig opaal blauwe kleur, het weer was schitterend, het schip doet het fantastisch en wij ook! We voelen ons echt bevoorrechte mensen.
Vandaag weer zo'n lekkere dag, kalme zee, helder weer, 30 graden en meer. Zelfs ons grote lichtweerzeil, de gennaker, opgezet, om wat voortgang te houden, zo'n zwak windje. Maar best even lekker, de vermoeidheid van de laatste weken komt er nu uit. Vandaag voor het eerst sinds maanden weer dolfijnen rond de boot. Vanmiddag bij 32 graden verse kroepoek staan bakken in een pannetje olie. Eerst lekker genieten bij een Happy Hour drankje met een bak kroepoek. Denk nou niet dat we al zuipend de wereld rond gaan, we hebben voor deze 30 dagen en nachten in totaal 14 blikjes bier en 1,5 liter wijn te nuttigen. En dat is wel voor ons twee. We houden vandaag echt een verwendagje. De rest van de kroepoek wordt straks bij de verse bami met kippenreut en ketjapsaus geserveerd. Het is toch verbazend wat een lekker eten je in elkaar kunt draaien met een serie blikjes en pakjes, we hebben wel een hele lading smaakmakers aan boord. Dus dat was genieten. Verder kwam ons entertainment team weer overvliegen. De Australische Coastguard vliegt laag over, maakt een rondje om het schip en even later wordt je opgeroepen. Waar kom je vandaan, waar ga je naar toe en waar staat het schip geregistreerd. De laatste is het leukste, het antwoord is Harderwijk. Dat kunnen ze natuurlijk niet verstaan, dus eerst herhalen, dan nog een keer, dan zeggen ze heel beleefd dat ze het niet goed kunnen horen, omdat er zoveel wind in de microgoon staat, daarna doen we het nog een keer via het marine spellingsalfabet. Vandaag waren ze er weer, rondje om de mast, we hebben nu een gekleurd zeil opstaan en een zonnescherm over de kuip. Dus daar zijn ze weer met hun vragen. En ja hoor: Your port of registration Sir? Dit keer waren ze slim, Harderwijk, Oh ja, dat zie ik hier op mijn lijst. Lachen toch. Morgen komen ze weer, denk ik.
In totaal hebben we nu 1880 Nmijl afgelegd, 3500 km. nog 9 dagen te gaan. Onze positie is om 14.00 uur LT 10.47.311 S 140.08.072 E. Groetjes en liefs van ons. R&Y

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten