donderdag 6 juni 2013

donderdag, 06 juni 2013, onderweg naar New Caledonia

Hoi allemaal, die deining gistermiddag van 5 meter hoog en meer, waar we enorm tegenop zagen, gaf vrijwel geen problemen. Na alles wat we al gehad hadden, viel dit zo mee. Daarbij scheen de zon, we werden door die hoge golven opgenomen en konden dan die hele mooie zilveren oceaanbergen overzien. Schitterend gewoon. Ja natuurlijk ging het ook wel eens mis en kregen we weer zo'n joekel binnen in de kuip. Kniesoor die daar op let. In ieder geval hebben we de rest van de middag heerlijk gezeild, 's nachts was ook niet naar. Nu donderdag schijnt de zon nog uitbundiger, de deining is wat afgenomen, matige wind, een hoop zoute kleding alvast gedroogd, zodat het niet gaat stinken, gewassen moet het sowieso allemaal. Het hele schip moet van voor tot achter beetgepakt worden, maar daar wil ik nu niet aan denken.
Ik zit lekker in de kuip met een boekje in mijn Tshirt te genieten, vanuit het kombuis komen de heerlijkste geuren, Roderick is aardappelpannekoekjes aan het bakken! Onze versvoorraad zijn we aan het opmaken, dus we kunnen ruig met de ingredienten omspringen. Melk, eieren, fruit, aardappelen, worstjes, uien, moeten allemaal ingeleverd worden, nou daar hebben we zelf een betere bestemming voor.
De heerlijkste aardappeltortilla's die ik ooit gegeten heb. We kunnen het rustig aan doen, we halen onze bestemming niet meer voor donker en we moeten door een uitgestrekt riffen gebied. We hopen nog net op tijd een eilandje net bij de ingang van de pas te kunnen halen, dan kunnen we daar voor anker, anders moeten we nog een nacht op zee blijven, gewoon weer een stuk terug of verderop varen, zodat we niet in de gevarenzone terecht komen. Morgen komen we dan aan in Noumea, dat moeten we wel goed plannen, dit zijn Franse eilanden, en de douane en de andere officials werken alleen 's ochtends om uitgebreid te kunnen lunchen en op vrijdagmiddag is hun weekend al begonnen, dan kunnen we ons niet inklaren en mogen we absoluut niet van boord. Maar zo te zien gaat het allemaal lukken. Liefs van een volgegeten Yvonne en haar topkok.
Oeps onze positie vergeten, 12.00 LT, 23.14 S , 166.58 E, totaal afgelegde zeemijlen 916. Nog effe!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten