dinsdag 20 maart 2012

18 maart 2012, aankomst Galapagos dag 9

Yes de computer werkt weer, dank zij David uit Panama. We zijn weer helemaal bij en blij. Dit is onze laatste dag op zee onderweg naar Galapagos. Meerendeels van de dag hebben we de motor bij staan, we moeten nu een bepaalde snelheid houden willen we voor donker in Santa Cruz aankomen.
Vrijdagnacht begint het zodanig te waaien, dat we de hele nacht alleen op zeil kunnen doorvaren. Nu moet het ook weer niet te hard gaan, anders arriveren we in het donker tussen de eilanden aan het begin van de Archipel. Zaterdag om 7.00 uur boordtijd zijn we ter hoogte van de NoordWest punt van Isla San Cristobal. Het is dan ook net licht geworden. Om 8.00 uur zetten we de boordklok weer 1 uur terug, het verschil met Nederland bedraagt nu 7 uur. Het is bij ons 7 uur vroeger. We kunnen niet zo dicht langs de kant varen, vanwege de rotsen en ondieptes. We zitten de hele tijd om ons heen te speuren. Nog 18 Nmijl te gaan. En YES daar zwemt iets groots, een Zeeleeuw. Gaaf! We passeren Isla Santa Fe en dan gaan we recht op Santa Cruz af, maar waar ligt dat eiland nou? Het eiland zit helemaal verscholen in de wolken. Om 16.00 uur laten we ons anker vallen in Puerto Ayora, positie 00.45 S 090.18 W.
GALAPAGOS HERE WE ARE!

We stoppen nu voorlopig weer met de weblog tot dat we Galapagos weer verlaten. De website www.happybird.info wordt zo snel mogelijk bijgewerkt en met veel foto's verfraaid.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten